Nagels verzorgen naar jou wens en creativiteit

Mooie verzorgde nagels wil iedereen. Elke keer naar de nagelsalon gaan kost veel geld. Door het thuis te zetten kan je veel geld besparen. Zo kun je je nagels naar jou wens zelf zetten. Maar hoe doe je dat en wat heb je allemaal nodig? In dit artikel vertel ik je er van alles over.

Algemeen

Gellak is nagellak waar acryl in zit verwerkt. Dit hardt uit waardoor er een gel lak ontstaat. Bij gel lak zijn er iets meer stappen vereist als mij gewone nagellak. Je moet minimaal 3 verschillende producten hebben; de basecoat, toplaag en natuurlijk de gel lak kleur.

Om gel lak te verwijderen heb je ook meer producten nodig als alleen een doekje met aceton die je er een aantal keer over heen wrijft. Je kan je nagels laten verwijderen bij een nagelsalon. Wil je dit zelf doen heb je hier verschillende manieren voor. Je kan bijvoorbeeld een watje doordrenkt met aceton op je nagel leggen en dan je nagel inpakken met zilverfolie. Wil je het professioneel verwijderen? Dan kan je het grootste deel weg laten veilen. Dit is niet altijd even goed voor de nagel zelf. Let hier dus goed op dat je de nagel niet raakt. Als volgt kan je de basecoat verwijderen met een bokkenpootje. (Dit is een soort staafje waarmee je de nagellak als het ware er af schraapt.)

Aanschaffen

Om te starten om je eigen gel lak te zetten moet je natuurlijk als eerst een gel lak set kopen. Deze gel lak sets kan je online kopen of in de winkel bij jou in de buurt. Kijk goed naar de reviews van sets die je wilt gaan kopen, gel lak is duur en het zou zonde zijn als je een miskoop doet.

Er staat genoeg artikelen of forums over een gel lak artikelen. Kijk hier goed naar en lees iedereen zijn persoonlijke ervaring. Het kan namelijk voorkomen dat bepaalde soorten nagellak niet goed tegen bepaalde stoffen kunnen in bijvoorbeeld schoonmaakmiddel. Dan kan het gebeuren dat je nagels tijdens het werken binnen een korte tijd er af gaat. Dit wil je natuurlijk niet.

Fouten

Als eerst is gel lak zetten lastiger dan normale nagellak. Fouten kunnen gebeuren en na mate je het steeds vaker doet, hoe beter het gaat. Maar je dus niet druk om als het de eerste keer niet gaat zoals je wilt. De eerste keer bij het zetten van gel lak is het goed om makkelijk te beginnen. Ga niet gelijk moeilijke dingen proberen. Bij bijvoorbeeld het mee lakken van de nagel riem moet je dit zo snel mogelijk verwijderen. Lukt dit niet netjes? Dan is het aan te raden om opnieuw te beginnen. Fouten kunnen gebeuren en is niet erg.

Bron: https://www.yingercosmetics.com/nl/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *